Βιολογική Καλλιέργεια Λεβάντας

Αρχική

Λεβάντα – Lavandula

Η λεβάντα είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές  της ιδιότητες. Το όνομά της προέρχεται από το λατινικό ρήμα lavare, που σημαίνει «πλένω» διότι οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν άνθη λεβάντας για τον αρωματισμό του νερού των ρούχων και των λουτρών τους.

Είναι φυτό αρωματικό και  καλλιεργείται σε εδάφη πλούσια σε ασβέστιο, καθώς αυτό βελτιώνει την ποιότητα του αιθέριου ελαίου της και βοηθά την ανάπτυξη του φυτού

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, τη σαπωνοποιία  στη φαρμακευτική και γενικότερα στην παραγωγή καλλυντικών. Επίσης χρησιμοποιείται στη μαγειρική, στη  ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία.

Έχει γλυκιά, αρωματική γεύση και ηρεμιστική επίδραση.

 H λεβάντα θεωρείται αντικαταθλιπτικό έλαιο  και συμβολίζει τη ζωή και τον θάνατο. Επίσης εκπροσωπεί την αγάπη, τον έρωτα, την μακροζωία την επιμονή, την αφοσίωση και την ειρήνη. Οι  ιδιότητες της άγριας λεβάντας και του αιθέριου ελαίου της  είναι αναρίθμητες.

levanta